SAS BV
SAS BV

Nieuws

SAS BV

VAN-voorzitter Frits Huffnagel gehoord in Tweede Kamer


VAN-voorzitter Frits Huffnagel gehoord in Tweede Kamer

Op 21 mei 2015 nam VAN-voorzitter Frits Huffnagel deel aan de hoorzitting ook wel rondetafelgesprek genoemd dat plaatsvond in de Tweede Kamer. De vaste Tweede Kamer Commissie voor Veiligheid en Justitie had tal van organisaties uitgenodigd om meer te weten te komen over de opvattingen van deze organisaties over het wetsvoorstel Kansspelen op Afstand en om kennis en inzicht te vergaren in de materie van kansspelen. De VAN-voorzitter werd over verschillende onderwerpen bevraagd evenals CEO Eric Olders van de JVH Gaming & Entertainment Group.

De VAN-voorzitter maakte op vragen van de commissie onder meer  duidelijk dat  CRUKS een hoge drempel opwerpt voor veel spelers in het geval van een relatief licht aanbod.  Hij wees erop dat het in een speelautomatenhal mogelijk is op basis van fysieke kenmerken controle uit te oefenen door mensen die goed zijn opgeleid. Daarom maakte hij bezwaar tegen CRUKS zoals het verwoord is in het huidige wetsvoorstel. Over verdere uitbreiding of aanpassing van het huidige preventiebeleid is altijd met de branche te spreken, voegde hij toe.

CEO Eric Olders van de JVH Gaming & Entertainment Group, die contacten onderhoudt met de verslavingszorginstellingen, bevestigde dit. Hij gaf aan dat de gewenste online kanalisatie kan leiden tot offline dekanalisatie. Spelers krijgen bij online aanbieders door lagere belasting en lagere investeringen in CRUKS aantrekkelijkere spellen en prijzen waardoor er minder spelers in de hallen komen.

Hij meent dat toezicht en zorg zeker nog op punten verbeterd kunnen worden door bijv. de best practice als norm op te leggen en de verbindingen tussen instellingen en aanbieders te versterken. Hij ziet een centraal register op risicobasis met behulp van eigen witte lijsten en interventiegesprekken als waardevol. Het gaat erom dat iemand geholpen wordt.

Frits Huffnagel benadrukte verder op vragen over de werkgelegenheid dat in de speelautomatenbranche en bij HC samen 6.000 directe banen kunnen verdwijnen,  evenals indirecte banen in de binnensteden en een verkeerde invoering van CRUKS de werkgelegenheid verder kan aantasten. Daarnaast wees hij op de achterhaalde cijfers die de regering gebruikt als het gaat om de kansspelbelastingopbrengst online te kunnen inschatten.

 

SAS BV
SAS BV

SAS Speelautomaten combinatie b.v.

Telefoon: 015 - 276 04 80
Fax: 015 - 276 04 89
E-mail: info@sasbv.nl
KvK SAS speelautomaten combinatie b.v. : 271.284.87
KvK SAS Kanssppelautomaten b.v.: 273.340.56
SAS BV