SAS BV
SAS BV

Nieuws

SAS BV

Staatssecretaris Dijkhoff zet modernisering kansspelbeleid door


Staatssecretaris Dijkhoff zet modernisering kansspelbeleid door

Staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie zet de ingezette modernisering van het Nederlandse kansspelbeleid door.  Dit maakt hij bekend in de nota van 2 april 2015 gericht aan de Tweede Kamer.

Net als de meeste fracties in de Tweede Kamer vindt Dijkhoff dat kansspelverslaving moet worden voorkomen en illegaal gokken tegengegaan moet worden. Dat schrijft Dijkhoff vandaag aan de Tweede Kamer. Het reguleren en moderniseren van kansspelen op afstand is essentieel. Bijna een miljoen Nederlanders nemen al deel aan online kansspelen, zonder de bescherming van een gereguleerd stelsel. Handhaving van het bestaande verbod is feitelijk niet mogelijk door het grote online aanbod en het grensoverschrijdende karakter.

Modernisering

De staatssecretaris wil het kansspelbeleid moderniseren, zoals in veel Europese landen al is gebeurd, omdat zich op de markt genoeg geschikte en betrouwbare aanbieders bevinden met kennis en ervaring op het gebied van kansspelverslaving. Deze aanbieders willen zich conformeren aan Nederlandse regelgeving.

Feit is ook dat verreweg de meeste deelnemers aan kansspelen op afstand recreatieve spelers zijn. Met het wetsvoorstel worden de risico’s zo goed mogelijk beteugeld.

Inzetten op voorkomen kansspelverslaving

In de nota naar aanleiding van het verslag dat vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd gaat Dijkhoff ook nader in op de lagere regelgeving. Zo wordt stevig ingezet op het voorkomen van kansspelverslaving. Aanbieders hebben op grond van de Nederlandse regelgeving een zorgplicht die uniek is in Europa. Ze moeten achtereenvolgens de speler informeren, hem of haar inzicht geven in diens speelgedrag, het speelgedrag observeren en analyseren en indien nodig ook interveniëren bij risicovol speelgedrag.

Dijkhoff laat weten dat er tussen 6 en 22 uur geen kansspelen via open tv-zenders mogen worden aangeboden.

Betrouwbare aanbieders krijgen vergunning

Daarnaast kondigt de staatssecretaris aan dat alleen betrouwbare aanbieders in aanmerking komen voor een vergunning. Aanbieders die eerder al een boete van de kansspelautoriteit hebben gekregen voor het onmiskenbaar richten van hun aanbod op de Nederlandse markt worden niet betrouwbaar geacht en komen dus niet in aanmerking voor een vergunning.

 

SAS BV
SAS BV

SAS Speelautomaten combinatie b.v.

Telefoon: 015 - 276 04 80
Fax: 015 - 276 04 89
E-mail: info@sasbv.nl
KvK SAS speelautomaten combinatie b.v. : 271.284.87
KvK SAS Kanssppelautomaten b.v.: 273.340.56
SAS BV