SAS BV
SAS BV

Nieuws

SAS BV

Rapport ‘Prevalentie van problematisch speelgedrag onder deelnemers aan online kansspelen’ openbaar


Rapport ‘Prevalentie van problematisch speelgedrag onder deelnemers aan online kansspelen’ openbaar

Vandaag heeft staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Dijkhoff het rapport ‘Prevalentie van problematisch speelgedrag onder deelnemers aan online kansspelen’  aan de Tweede Kamer aangeboden waarmee het openbaar is geworden. Doel van het onderzoek was het verrichten van een actuele meting naar kansspelverslaving in relatie tot online kansspelen in het kader van de behandeling van het wetsvoorstel Kansspelen op Afstand.

Het aantal probleemspelers van alle spelers die via internet aan kansspelen deelnemen, totaal zo’n 250.000 personen,  ligt op ongeveer 6% , het aantal risicospelers op ongeveer 11% en het aantal recreatieve spelers op circa 83%.

De meest gespeelde online kansspelen zijn sportweddenschappen (49%) en poker  (40%). Kansspelautomaten (oftewel fruitspelen) (24 %), casinospelen (20%) en bingo (14%) worden door een kleiner deel van de online spelers via het internet gespeeld. Het online wedden op paarden- of hondenraces (5%) of online krassen (3%) komt aanzienlijk minder vaak voor. Uit het onderzoek blijkt dat de meerderheid van de spelers (62%) zowel online als landgebonden speelt. Ook neemt een aanzienlijk deel (42%) deel aan meerdere soorten kansspelen op afstand.

De regering concludeert op basis hiervan dat zo snel mogelijk bescherming van deze spelers mogelijk gemaakt moet worden door de maatregelen die in het wetsvoorstel Kansspelen op Afstand zijn voorzien, in te voeren. De regering houdt vast aan de invoering van CRUKS voor zowel land gebonden als online kansspelen waarbij het erop lijkt dat voor de zorgplicht (preventiebeleid) per kansspel meer rekening wordt gehouden met de omgeving en de zwaarte van het product.

 

SAS BV
SAS BV

SAS Speelautomaten combinatie b.v.

Telefoon: 015 - 276 04 80
Fax: 015 - 276 04 89
E-mail: info@sasbv.nl
KvK SAS speelautomaten combinatie b.v. : 271.284.87
KvK SAS Kanssppelautomaten b.v.: 273.340.56
SAS BV