SAS BV
SAS BV

Nieuws

SAS BV

EUROPEES HOF SPREEKT ZICH UIT TEGEN GEDIFFERENTIEERDE TARIEVEN TUSSEN ONLINE EN LANDBASED MARKTEN


Den Haag, 5 maart 2015

PERSBERICHT: EUROPEES HOF SPREEKT ZICH UIT TEGEN GEDIFFERENTIEERDE TARIEVEN TUSSEN ONLINE EN LANDBASED MARKTEN

Tot voorheen gold in Frankijk en Luxemburg een laag btw tarief op digitale kranten en e-books en een hoog btw tarief op papieren boeken en kranten. Het Europese Hof van Justitie heeft dit verschil teniet gedaan: voor beide geldt nu het hoge tarief.

De Europese Commissie had het Hof ingeschakeld omdat beide landen zich niet aan de regels zouden houden. Het lagere btw tarief op e-books en elektronische nieuwsvoorziening is al langer omstreden in medialand.

‘’Wat hier speelt is gelijk aan de situatie op de kansspelenmarkt in Nederland’’, aldus Frits Huffnagel voorzitter van de VAN Kansspelen Branche-organisatie.” In het huidige wetsvoorstel, kansspelen of afstand, wordt een scheiding gemaakt tussen de te betalen kansspelbelasting voor de aanbieders offline en die op de online markt. Waar de offlinemarkt 29% kansspelbelasting moet blijven betalen, zal de onlinemarkt wanneer het huidige wetsvoorstel onaangepast wordt aangenomen, 20% kansspelbelasting betalen. Wij hebben als VAN al eerder aangegeven dat dit buitengewoon oneerlijk is. En het Europese Hof oordeelt nu ook in die lijn.”

Hij roept de regering en het parlement op om tijdens de behandeling van het genoemde wetsvoorstel de komende periode deze uitspraak ter harte te nemen. Ook de Raad van State uitte al scherpe kritiek op het huidige wetsvoorstel, net als de Nederlandse orde van belastingadviseurs (NOB).

SAS BV
SAS BV

SAS Speelautomaten combinatie b.v.

Telefoon: 015 - 276 04 80
Fax: 015 - 276 04 89
E-mail: info@sasbv.nl
KvK SAS speelautomaten combinatie b.v. : 271.284.87
KvK SAS Kanssppelautomaten b.v.: 273.340.56
SAS BV