SAS BV
SAS BV

Nieuws

SAS BV

Buitenlandse kansspelaanbieders beginnen juridische procedure om alsnog vergunningen te verkrijgen


Buitenlandse kansspelaanbieders beginnen juridische procedure om alsnog vergunningen te verkrijgen

Het NRC Handelsblad bericht dat buitenlandse kansspelaanbieders een juridische procedure zijn begonnen om alsnog een loterijvergunning te verkrijgen. Als eerste stap hebben zij bezwaar aangetekend tegen het besluit van de Kansspelautoriteit (KSA) om de vergunningen voor de  Nederlandse loterijen en paardenweddenschappen te verlengen tot 1 januari 2017. De KSA bevestigt dat zij deze bezwaren momenteel in behandeling heeft.

Het gaat om de bedrijven Lottovate (aanbieder van online loterijen), weddenschapsaanbieders Unibet, Betfair, Betclic en de Europese brancheorganisatie van kansspelbedrijven EGBA. Zij menen dat de door de KSA op verzoek van de regering in 2015 verlengde vergunningen in strijd zijn met het mededingingsrecht. De hoogste Nederlandse en Europese rechters hebben in het verleden al in een aantal gevallen geoordeeld dat een vergunning op een transparante, non-discriminatoire en consistente wijze verleend moet worden. De bezwaarmakers menen dat het besluit van de KSA hiermee in strijd is. Alleen in het geval van een kansspelaanbieder die onder strikte overheidscontrole staat, is een gesloten verlening van een vergunning toegestaan.

Ook lopen er bij de KSA procedures tegen de afwijzingen van de vergunningen die genoemde buitenlandse partijen zelf hebben aangevraagd. Daarna volgen mogelijk de gewone bestuursrechter, de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State en het Europees Hof van Justitie.

Het NRC bericht verder dat de behandeling van het wetsvoorstel Kansspelen op Afstand vertraging heeft opgelopen door toedoen van de Goede Doelen loterijen onder leiding van Alexander Rinnooy Kan, oud voorzitter van het Goede Doelen Platform, en Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum. De Tweede Kamer is namelijk gevoelig voor het argument dat door legalisering van online kansspelen en een nieuw loterijstelsel mogelijk minder geld bij de goede doelen terechtkomt. Uit andere onderzoeken blijkt overigens dat er juist meer geld bij de goede doelen terechtkomt

 

SAS BV
SAS BV

SAS Speelautomaten combinatie b.v.

Telefoon: 015 - 276 04 80
Fax: 015 - 276 04 89
E-mail: info@sasbv.nl
KvK SAS speelautomaten combinatie b.v. : 271.284.87
KvK SAS Kanssppelautomaten b.v.: 273.340.56
SAS BV